Изберете страница
Разпродажба!

Тревна смеска Бермудска ливада Green Expert – 0.5кг / 20м2

Original price was: 34.80 лв..Current price is: 29.50 лв..

Бермудската трева се използва за затревяване в райони с топъл и мек климат, с горещо лято и редуващи се периоди на екстремна суша и чести валежи.

Код: 12323 Категория:

Описание

Бермудската трева се използва за затревяване в райони с топъл и мек климат, с горещо лято и редуващи се периоди на екстремна суша и чести валежи. Бермудската трева расте добре както на суша, така и при влажни условия, стига климатът да е мек и да няма дълги периоди на застудяване. При температури под 5°C пожълтява, но след зимните месеци и повишаване на температурите над 15°C бързо възвръща зеленият си цвят. В условията на променящ се климат, Бермудската трева е много подходяща за слънчеви места, крайморски градини и глинеста почва. При правилно отглеждане и поддръжка, тревните площи, засяти с Бермудска трева, поддържат по-свеж вид през лятото, отколкото терените, засяти с други видове тревни смески. А гъстия килим, който се образува не пропуска поява на голяма част от традиционните плевели, което от своя страна допълнително улеснява поддръжката. Бермудската трева се сгъстява бързо и е толерантна на утъпкване. Расте добре и при завишено почвено засоляване. Заради гъстия тревен килим и мощната коренова система, която образува тази трева е подходяща и за укрепване на стръмни терени.

Устойчива на натоварване.
Адаптивна за екстремно време.
Издържлива на горещ климат.
Нискорастяща /по-рядко косене/.
Предварително почистете терена от плевели и подхранете със стартов тор. Сейте през пролетта, когато температурата на почвата трайно надвиши 15 градуса. Най-добре расте на слънце, но понася и частична сянка.

Сеитба на открито:
април/юни
септември

Технически данни:
Вид: Троскот
Покривна площ: 20м/кв
Тегло: 0.5 кг

Допълнителна информация

Артикулен номер

Производител

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Тревна смеска Бермудска ливада Green Expert – 0.5кг / 20м2”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *